Traditioneel gekarnde roomboter
'Mag ik een plakje boter?' Dat is ons streven. Dat kinderen op dezelfde, reikhalzende manier, uitkijken naar BOTT'R als een plakje belegen op de markt.
Onze belofte
GERIJPT
Voor het karnen laten we de room 18 uur rusten. Zo krijgt de botercultuur de tijd om zijn zachte, volle smaak goed af te geven.
GEKARND
Na het rijpen is het moment daar: we karnen de room. Zo komt de friszachte, volle smaak van de botercultuur volledig tot zijn recht.
GELIEFD
Het resultaat is boeren roomboter van ons eigen erf in Agelo. Gemaakt van Jersey-melk. Romig, vol van smaak – en geliefd.

Over
De boerderij
Aan de voet van de Zonnenberg in Agelo te Twente vind je ons. Erve Holtwick. Al zestien generaties draagt de boerderij deze naam. Je begrijpt, met BOTT’R nemen we je weer meer terug naar wat voor onze grootouders en overgrootouders zo vanzelfsprekend was: eten van eigen bodem. Kaneel en kruidnagel niet meegeteld. We waren het even kwijt. Maar het globalisering-gevoel is op z’n retour. Wat voeding betreft.
Ingrediënten
Puur & simpel

Product
Roomboter (MELK)
Type
Ongezouten boter
Gewicht
200g
Voedingswaarden BOTT'R (per 100G)
Energie
745 kcal / 3060 kJ
Koolhydraten
1.0 g
Zout
0 g
Vet
84 g
Eiwitten
0.6 g
Vezels
0 g


de slager keurt niet
zijn eigen vlees
- 2 * Beter Leven Keurmerk – het groene keurmerk met de klassieke, gele sterren. Sinds 2023 mogen we er twee dragen.
- Dierenwelzijn – tuurlijk moeten de koeien buiten kunnen grazen. 150 dagen per jaar, 8 uur per dag zelfs. Maar dierenwelzijn reikt verder dan dat. Zijn er voldoende drinkplekken? Is er genoeg ruimte in de stal? Mogen ze hun hoorns behouden?
- Oog voor het landschap – dierenwelzijn is hoofdzaak voor de Dierenbescherming. Gelukkig kijken ze inmiddels breder. Bloemen, bijen, beekjes. Boeren is meer dan een koe die melk geeft vinden ook zij.